28 Mayıs 2009 Perşembe

Aşk İçin En Uygun Saat

Önce bir sinema, sonra mum ışığında bir yemek, ardından dans, sonra... Hayır sonrası sandığınız gibi değil. Gerçi tüm romantik öğeler gece üzerine kurulmuştur ama kronobiyolojiye göre vücudun da bir saati var... Seks için en uygun saat akşam değil, sabah 08.00. Spor yapmak için en uygun saat ise sabah değil, öğleden sonra 16.00 suları. Gün 24 saat ve insanların vücut ve ruh durumları 24 kez değişiyor. Doktorlar, biyologlar ve farmakologlar bu olağanüstü duruma kronobiyoloji adını veriyor. Vücut ritmine göre hangi eylemin hangi saat uygun olacağını şöyle sıralıyorlar:
07:00 Kortizon salgılamasıyla organizma uyanır. Ancak vücut hala zayıftır, bu nedenle spor yapmaktan kaçının.
08:00 Seks için en iyi zamandır, çünkü bezler fazla miktarda hormon salgılarlar.
09:00 Organizma şimdi faaliyete hazır. İnsan yaratıcı ve dinamik olur.
11:00 Vücudumuz tam formundadır.
13:00 Vücut formdan bir hayli düşmüştür. Verimlilik gün ortalamasının yüzde 20 altındadır.
15:00 Enerjimiz geri gelmiştir, belleğimiz tam formundadır. Ama bu enerji sabahkinden azdır.
16:00 Spor için en uygun saat. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumdadır.
17:00 Organların faaliyeti üst düzeydedir. Böbrekler ve mesane çok çalışır. Tırnakların ve saçın en çabuk uzadığı zamandır.
19:00 Tansiyon ve nabız tembelleşir. Tansiyon düşürücü ilaçlar tehlikeli olabilir.
21:00 Sindirim organlarının günlük görevi sona ermiştir. Yenen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalır.
23:00 Tam dinlenme saatidir. Metabolizmanın faaliyeti giderek azalır.
01:00 Verimliliğimiz en alt düzeyde. Bu saatte çalışanlar hata yapar, dikkat son derece azalır.
03:00 Bedensel ve ruhsal olarak karanlık bir safhadır. Bu saatte intihar edenlerin sayısı fazlalaşır.
05:00 Hormon salgılaması giderek yükselir, kaybolan enerji geri gelir. Vücut, yeni bir gün için hazırlanır.

7 Mayıs 2009 Perşembe

2 Gün Ara Verdim Ve Şimdi Geri Geldim

ben geldim, hoşgeldim :)
iki gün izinden sonraa bomba gibi geldim,dinlendim,gezdim,temizlik yaptım,yenilendim iki güne
neler sığdırdım neler,ehliyet sınavını geçtim :):) alıyorum ehliyeti yuppyy
anneme (pamuğuma) hediye aldım çok cici bir pijama takımı, şimdi kayınvalidem kaldı ona ne alsam acaba kararsızım, belkide cam vazoda bir demet çiçek (evet bu fikri sevdim)
tatile gitmek istedi bu gönül şööyle bir bodrum havası uçursun istedi saçlarını, tekneden cuuup diye atlasın istedi serin sulara geçen sene ne güzeldi öyle :) evet ben bir bodrum aşığıyım aslında cennet ülkemin tüm şehirlerini seviyorum fakat bodrum bambaşka, orada yaz aşkım oldu benim dıııt buraya sansür koymak gerek amaaaan banane yazıcam işte yaz aşkım oldu,sıkı dostlarım oldu,gurbetçiler oldu, orada çalışan yazlıkçılar olduu Canım Bodrum
Yokuş başına gelince Bodrum ’u göreceksin Sanma ki sen geldiğin gibi döneceksin Senden öncekiler de böyle idiler, Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler.tezzz program yapmalı ve temmuz başında basıpp gitmeli buralardan :)
Ama şimdi işime dönmeliyimmm
Byess

4 Mayıs 2009 Pazartesi

İyi Haftalar

Ne hafta sonuydu ama aşk, entrika, eğlence, alışveriş, arkadaşlık hepsinden var,Hayat tüm zorluklara, kararsızlıklara, imkansızlıklara rağmen yaşamaya değer ;)
Sabırsızlıkla iki sonuç bekliyorum 1. Bu gün açıklanancak olan ehliyet sınavımın sonucu / şansa bırakamam amam lazım ehliyetii /onurr meselesii
2. Var mısın yok musun da yarışmacı olabilecekmiyim onun sonucu :) aradılar mülakata gittim, napiim şansını deniyorum işte :)
Hafta sonu civcivim (civciv benim sıkı dostum)bize geldi onunla mısır patlattık,bol bol dedikodu yaptık ve film izledik, izlediğimiz filmleri paylaşmak istedim,tavsiye edebilirim.
''burada olan burada kalır'' (içinde cameron olan herşeye eveet)

''bay evet '' güzel filmdi civciv uyukladı biraz :)

bu filmi sona ve geceye sakladık :)sonrada sarılıp uyuduk :)

1 Mayıs 2009 Cuma

İşte Ben Bunları Alkışlarım :)

Acı kaybımız
3 ay önce ailemize katılan, Necmi ismini verdiğimiz kaplumbağamız dün vefat etmiş. Aile arasında sade bir törenle evin arka bahçesine gömdük. Hayvancağız durduk yerde can verdiği için gidip Necmi'yi aldığımız dükkanın sahibine sebebinin ne olabileceğini sorduğumuzda
''Abi onlar kış uykusuna yatar'' cevabını almış bulunmaktayız, hepimizin başı sağolsun.
Bu vicdan azabıyla ben de çok yaşamam herhalde.
Annemin Maceraları
Shrek'in fragmanlarını gösteren bir televizyon kanalında, el ele tutuşmuş Shrek ve Fiona'yı gören annem,
'Bunlar Süleyman ve Nazmiye> Demirel çifti mi?' diye sordu! Seçememiş gözleri o mesafeden.
Alfabe
Ben de bu yıl okula başlayan torunum için kuvvetli bir moral alkış istiyor! um. Daha ikinci gün: 'Örrrtmenim, taa evden buraya tel çizmeye mi geldik, hep yumarlak mı yapcaz, harf felan öretmicen mi?' deme cesaretini gösterdiği için.
Annem!
'Bu taraf bitti.' diye CD'yi arkasına çeviren ve sonra da 'CD çalar çalışmıyor!' diye feryat eden anneme> alkış az geliyor!
Modem
Yemek masamın üstünde duran modeme uzun uzun bakan anneanem 'Bu ne? diye sordu. Ben de kolay anlasın diye 'Hani benim bilgisayarım var ya onunla internete giriyorum. İşte internete girmek için o kutu zorunlu.' diye uzun uzun açıkladım.Anneannem dinledi beni; 'Yani modem bu' dedi ve konu kapandı..
Alman yazar
Bir alkış da lisede edebiyat dersinde okuduğu şiir bitince sınıfa dönüp 'Bu şiiri ünlü Alman yazar Goethe yazmıştır' diyen hocaya, 'Niye, kağıt bulamamış mı?' cevabını veren arkadaşa gönderelim.
Düz mantık
Eğer bir sokakta yürüyorsanız ve camında ''Bu ev kiralıktır'' yazılı bir evin yanından geçip birkaç adım sonra önüne geldiğiniz bir başka evin camında ''Bu da'' yazısını görürseniz bilin ki Trabzon'dasınız.
İngilizce yazılısı
Bir alkış da ingilizce sınavında 'Nice ........' şeklindeki boşluğu,'Nice mutlu yıllara!' şeklinde dolduran, dahi mi aptal mı olduğunu henüz anlayamadığımız öğrencime istiyorum.
Ne zaman?
Kardeşim karne almıştı. Fakat birçok zayıf notu vardı. Annem, babamla beni kenara çekip uyarıları sıralıyordu; 'Sakın çocuğun moralini bozmayın, sakın kötü bir şey söylemeyin.'Uyarılar özellikle babama yönelikti; 'Hele de sen, sakın çocuğun gururunu kırma.' Babam daha fazla dayanamadı ve sordu; 'Karne için nezaman özür dileyeceğiz?'
Havale
Bankada gişenin önünde işlemimin yapılmasını bekliyorum. Yanımdaki gişede işlem yaptıran yaşlı teyzeye, işlemini yapan kadın soruyor:
Parayı kim alacak teyze? Alıcısına ne yazalım?' Teyzem cevap veriyor: 'Bu paranın hayrını görme İnşallah yazalım.'
Lamba
Dün gece evime giderken yolun tenhalığından> olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: 'Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa.'
Hacim nedir?
Öğretmen bir arkadaşımdan naklen; 5. Sınıfların Fen Bilgisi sınavının 2. sorusu: 'Hacim nedir? Bir örnek vererek açıklayınız.' Öğrencimizden gelen cevap: 'Hacdan gelenlere hacim denir. Örnek: Nasılsın hacim?'
A! sabi Polis
Hareketli bir Bağdat Caddesi akşamında, polis abilerimiz rutin olduğu üzere devriye gezmektedir. Işıklarda müşteri bekleyen taksiye yaklaşılır ve; ''Ticari, bekleme yapma, devam et.'' anonsu yapılır. Camdan eliyle '1 saniye' işareti yapan taksiciye, ikinci ve çok manidar anons gelir ardından; ''Ticari, benne pölümüye girme! Devam et dedik!''